Ons Gamma

  Simulator woonkrediet

  Deze simulator werd ontwikkeld door Delta Lloyd Life. 

  • Te lenen bedrag is het bedrag waarvoor de hypothecaire lening wordt gevraagd.
  • Aantal jaren of de looptijd is de totale duurtijd van het krediet.
  • Maandelijkse aflossing is het maandelijks te betalen bedrag. U kan kiezen voor een vaste maandelijkse aflossing (U betaalt elke maand hetzelfde bedrag) of voor degressieve maandelijkse afbetalingen (Met deze formule betaalt u elke maand een vast deel van het kapitaal af. De intrest die wordt berekend op het resterende schuldsaldo wordt daarentegen elke maand kleiner).
  • Interest (%) is de oorspronkelijke rentevoet van de lening.
  • Variabele rentevoet bepaalt het aantal jaar waarna een renteherziening wordt toegepast. “Geen” bekent dat de rente vast is voor de ganse periode van de lening.
  • Maximale aanpassing (%) is het percentage waarmee de rentevoet kan verhoogd of verlaagd worden ten opzichte van de oorspronkelijke rentevoet.Het totaalbedrag is de totale interesten + het te ontlenen bedrag.
  • Totale interesten is de totale kostprijs van het woonkrediet of het totaal van de in het kader van uw woonkrediet betaalde interesten.

  Leningen op afbetaling

  Wat is een lening op afbetaling?

  Via een lening op afbetaling of LOA leent u een som van een kredietverstrekker die u dan terugbetaalt binnen een afgesproken termijn en op vastgestelde data. Dit systeem van periodieke terugbetalingen zorgt ervoor dat op de eindvervaldag zowel het ontleende bedrag als het kostenpercentage zijn voldaan. U kan een leningen op afbetaling afsluiten voor verschillende doeleinden. Voor de aankoop van een auto, voor een verbouwingen of zelfs om voor het maken van een reis of betalen van uw studies. Het is echter niet altijd een verplichting om een factuur binnen te leveren, u kan ook het doel voor zichzelf houden. Let wel, in dit laatste geval ligt het kostenpercentage vaak een stuk hoger. 

  Een alternatief voor de LOA is de verkoop op afbetaling. De handelaar waar u de verkoopsovereenkomst mee afsluit zal u dan een uitgestelde betaling toestaan. Vaak zijn hier ook intresten verschuldigd. Speur de markt af naar de mogelijkheden en vergelijk ze grondig om het beste voorstel voor u specifieke situatie te bekomen. 

  Een ander mogelijkheid is het krediet zonder intrest. U koopt in dat geval iets, en betaalt het terug binnen een bepaalde termijn. Zoals de naam doet vermoeden worden hier geen extra kosten aangerekend. Let op bij dit type van aankoop dat u de maandaflossing kan dragen. Immers, waneer u niet voldoet aan de terugbetalingen zullen verwijlintresten worden aangerekend, deze zullen er voor zorgen dat deze kredietvorm aan het einde van de rit toch een dure onderneming wordt. 

  Welk bedrag kan je lenen? 

  Dit hangt af van je persoonlijke situatie. De kredietverstrekker zal een analyse maken van je verdiensten en maandelijkse vaste kosten. Als er genoeg inkomsten overblijven om van te leven, zal het krediet worden toegestaan. 

  Op welke duurtijd mag je terugbetalen ?

  Afhankelijk van het bedrag en het type krediet zijn er minimum en maximum looptijden. Vaak situeren deze zich tussen 12 maanden en 10 jaar. Wij helpen u graag voort om de ideale kredietvorm en looptijd voor u vast te stellen. 

  wedo4you

  Wat doen wij voor u?
  Een krediet sluit u niet elke dag af. Daarom helpen wij u graag doorheen het hele proces. Wat is het doel van het krediet, en wat zullen de extra kosten zijn die u aan het einde van de rit hebt betaald. Wij maken samen met u de analyse zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Op basis van wat u verdient en wat u andere vaste kosten zijn zullen, bepalen we de looptijd. Zo zal u zich met de maandelijkse aflossingen niet nodeloos pijn hoeven te doen. En wordt de aankoop die u plant geen gesel. 

      

   

  Woonkredieten

  De Belg heeft een baksteen in zijn maag. Dit is een spreekwoord dat nog steeds van toepassing is, zelfs op de jongere generaties. Toch merken we dat het voor vele jonge Belgen niet voor de hand liggend is een appartement of een woning aan te schaffen. De prijzen van de onroerende goederen zijn immers enorm gestegen de laatste decennia.

  Een hypothecair krediet is dus voor de meeste kopers of bouwers een must. Momenteel is de markt van de hypotheken zeer gunstig voor zij die aan een project willen beginnen, maar de voorwaarden zijn wel strenger dan vroeger. Er wordt bijvoorbeeld vaak van de kredietnemers gevraagd om bijhorende verzekeringen te nemen. Maar ook het bedrag van de maandelijkse aflossing ten opzichte van het inkomen mag niet te hoog zijn. Voor een aantal banken is het een must een aanzienlijk deel zelf te investeren. 

  De hypotheeklening?

  Dit type lening mag enkel gebruikt worden voor de aankoop of verbouwingen van een onroerend goed. Het gaat hier in bijna alle gevallen om een krediet(opening) De kredietnemer of ontlener heeft het recht om over een bepaald bedrag te beschikken gedurende een bepaalde of zelfs een onbepaalde tijd.

  Het gaat dus eigenlijk om een kredietlijn. Neemt de kredietnemer het bedrag gedeeltelijk of in zijn geheel op, dan is hij verplicht het krediet terug te betalen, samen met een procentuele intrest.

  De kredietnemer mag het bedrag zo vaak als hij wil terug aanspreken met de voorwaarde dat de kredietopening niet mag overschreden worden. Werd er bijvoorbeeld een krediet afgesloten voor € 100.000 en is daar de helft van terugbetaald, kan die helft ook opnieuw worden opgenomen. De duur van de kredietopening is meestal onbepaald en de rentevoet van de opname(s) is vast of veranderlijk.

  Ga naar de simulator Woonkrediet om je maandelijkse afbetalingen te berekenen in functie van ontleend bedrag, looptijd en intrestvoet.

  Randvoorwaarden

  Veel financiële instellingen vragen extra voorwaarden bij een krediet voor de goedkeuring en of een voordelig tarief. De meest courante zijn hier het nemen van een brandverzekering bij een bepaalde instellingen. Of het nemen van een schuldsaldoverzekering voor een bepaald percentage. 

   

  wedo4you

  Wat doen wij voor u?
  De aankoop of verbouwing van een onroerend goed is vaak een hele onderneming. Onze taak bestaat erin u te steunen tijdens het volledige proces van de financiering. Samen met u bepalen we wat uw mogelijkheden zijn en waar u op financieel gebied rekenig mee moet houden. Wij kijken na wat voor u qua krediet (looptijd, bedrag, manier van terugbetalen,...) het meest ideale is en brenge het voor u in orde. In functie van wat er afgesproken is qua voorwaarden in de kredietbrieven (bv. extra schuldsaldo, brandverzekering, ...) zorgen wij ervoor dat deze voorwaarden worden ingevuld.

  Wil u meer info over een hypothecaire krediet, contacteer ons dan snel, zodat wij u kunnen bijstaan in deze mijlpaal tijdens uw leven.

  Kredieten

  In de markt zijn er verschillende soorten kredieten, afhankelijk van het bedrag, het doel, de looptijd en de manier van terugbetalen. Wij helpen u graag voor met: 

  • Woonkredieten of hypothecair krediet: 
   • Een krediet dat u afsluit voor de aankoop of de verbouwing van een onroerend goed.
  • Leningen op afbetaling
   • Een lening die u kan afsluiten voor allerhande doeleinden (autolening, verbouwingslening (niet hypothecair), huurwaarborglening,...)  Dit type krediet is vaak korter dan het hypothecair krediet, en u hoeft er geen waarborg voor te laten vestigen bij een notaris. 

   

  let op, geld lenen kost ook geld

  Quick Acces

  Crelan bank

  Crelan
  bank

  Advies Online

  Advies
  Online

  Bibliotheek Documenten

  Bibliotheek
  Documenten

  Nuttige Links

  Nuttige
  Links

  Cyber- contract

  Cyber-
  contract

  Skard

  Skard

  Actualiteit

  SKARD, draadloos alarmsysteem met korting! 20/05/2021 - In de media zal je wel opgepikt hebben dat het aantal woninginbraken gedaald is ten gevolge van corona (thuiswerk), toch zal het altijd een pest blijven. De laatste cijfers van Assuralia spreken van 47.021 woninginbraken in 2019. Als we de inbraken in bedrijven of handelszaken (10.581) er bij tellen, komen we op 57.782 inbraken per jaar of 158 per dag! Wie ooit het slachtoffer geweest is, kan getuigen dat het allesbehalve aangenaam is. Zelfs wanneer jouw verzekeraar je tot de laatste cent vergoedt,... Lees het vervolg ...
  Lenen voor jouw woning? Bij ons zit je op het juiste adres! 24/12/2020 - Of je nu vastgoed aankoopt om er zelf in te wonen, jouw firma in onder te brengen of te verhuren, het is en blijft een zeer goede en betrouwbare investering. Voor elk project biedt Crelan een lening aan met verschillende tarieven en mogelijkheden. Ontdek wat de meest gepaste kredietvorm is voor uw project. Lees het vervolg ...
  Plastic rijbewijs 10 jaar geleden gekregen? Controleer zelf de vervaldatum 24/12/2020 - Heb je 10 jaar geleden een plastic rijbewijs gekregen? Controleer zelf op tijd of het moet vernieuwd worden. Een plastic rijbewijs is 10 jaar geldig en je krijgt geen herinnering wanneer het vervallen is. Controleer het dus zelf want het kan verregaande gevolgen hebben. Lees het vervolg ...

  Kantoor Bonheiden

  Zakenkantoor Goris en Zoon NV
  Muizensteenweg 6
  2820 Bonheiden
  Tel: 015/511313
  Bonheiden@nvgoris.be
  Ondernemingsnr 0412.785.181
  Fsma 42575 A-B

  Kantoor Duffel

  Zakenkantoor Goris NV
  Hoogstraat 380
  2570 Duffel
  Tel: 015/307560
  Duffel@nvgoris.be
  Ondernemingsnr: 0435.458.140
  FSMA 28496 A-B

  Kantoor Mechelen

  Cloetens BVBA
  Hoogstraat 32
  2800 Mechelen
  Tel: 015/42.38.15
  Mechelen@nvgoris.be
  Ondernemingsnr: 0453.537.752
  FSMA 22842 A-B   

  bzb logo 2015