Ons Gamma

 • Actualiteit

Corona dwarsboomt jouw reis, kan je iets terugeisen?

Wie gedacht had om dit voorjaar even de batterijen op te laden vóór de spurt naar de zomervakantie, zag zijn/haar plannen in het water vallen. Nu staat de zomervakantie voor de deur en zijn de maatregelen omtrent reizen enorm versoepeld. Toch blijft het opletten geblazen. Wat als er alsnog een negatief reisadvies komt of je wil annuleren om besmetting te voorkomen, wij proberen één en ander voor jou op een rij te zetten.

 De negatieve reisadviesen zijn verminderd, hierbij enkele scenario's voor bestemmingen zonder negatief reisadvies:

 • Het land van bestemming handhaaft een inreisverbod voor reizigers uit België: Dit wordt door de meeste annulatieverzekeringen niet gedekt.
 • Jouw reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij beslist om niet naar jouw bestemming af te reizen: In dit geval kan je je best tot de organisatie of maatschappij richten om een vergoeding te bekomen.
 • Je wenst zelf te annuleren om besmetting ter plaatse te voorkomen: In principe zijn de kosten hier voor jouw eigen rekening MAAR in de praktijk zijn de meest reisorganisaties zeer soepel in het omboeken van reizen ten gevolge van corona. 

Er zullen helaas ook bestemmingen zijn waarvoor het negatieve reisadvies niet opgeheven wordt:

 • Een annulatie ten gevolge van een pandemie is in (bijna) alle verzekeringen niet gedekt. Dit staat dan ook zo zwart op wit vermeld in de polisvoorwaarden. Zoals reeds gezegd, zal in de meeste gevallen een verplaatsing of omboeking van jouw reis mogelijk zijn omdat iedereen zich hier soepel opstelt. Wanneer we louter naar het negatieve reisadvies zouden kijken (los van de pandemie) en de verzekeraar toch tussenkomst zou verlenen, wordt er wel gekeken naar de datum van boeking. Meer bepaald of dit voor of na het uitvaardigen van het reisadvies was. Bij een boeking na negatief reisadvies zal er logischerwijze geen tussenkomst zijn.

Er is sowieso tussenkomst zijn wanneer je zelf besmet bent corona en daarom niet kan vertrekken. Hier geldt dezelfde regeling als deze voor andere ziektes. 

 

Zoals je kan lezen zijn er veel scenario's mogelijk en bovendien dient de actualiteit hier op de voet gevolgd te worden. Dit doen wij natuurlijk voor jou, dus als je met vragen zit, aarzel niet om ons te contacteren.

 

 

 

Quick Acces

Crelan bank

Crelan
bank

Klanten- zone

Klanten-
zone

Advies Online

Advies
Online

Bibliotheek Documenten

Bibliotheek
Documenten

Nuttige Links

Nuttige
Links

Cyber- contract

Cyber-
contract

Actualiteit

Tips voor veilig autoreizen in tijden van corona 29/06/2020 - Heb je genoeg van jouw kot en snak je naar een fijne autoreis? De versoepelingen willen natuurlijk niet zeggen dat het leven weer hetzelfde is als een half jaar geleden. In de meeste landen gelden nog altijd een heleboel maatregelen. Wij geven hier de belangrijkste regels voor Nederland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Spanje. Neem even de tijd om dit lezen zodat je er, in deze uitzonderlijke tijden, een fijne en veilige vakantie van maakt.  Lees het vervolg ...
Corona-maatregelen door verzekeraars ten behoeve van haar klanten 26/06/2020 - In België hebben we het eindelijk onder controle maar het virus is niet weg. Wij hopen dat jij en jouw familie in goede gezondheid gebleven zijn. Je kan er ook op een andere manier mee geconfronteerd geweest zijn, te denken aan technische en/of economische werkloosheid, bepaalde zaken die vertraging hebben opgelopen of uitgesteld zijn,.... Kortom, iedereen heeft ermee te maken gehad. Dit is de verzekeraars niet ontgaan en zij hebben een aantal zaken gedaan voor hun klanten. Lees het vervolg ...
Corona dwarsboomt jouw reis, kan je iets terugeisen? 26/06/2020 - Wie gedacht had om dit voorjaar even de batterijen op te laden vóór de spurt naar de zomervakantie, zag zijn/haar plannen in het water vallen. Nu staat de zomervakantie voor de deur en zijn de maatregelen omtrent reizen enorm versoepeld. Toch blijft het opletten geblazen. Wat als er alsnog een negatief reisadvies komt of je wil annuleren om besmetting te voorkomen, wij proberen één en ander voor jou op een rij te zetten. Lees het vervolg ...

Kantoor Bonheiden

Zakenkantoor Goris en Zoon NV
Muizensteenweg 6
2820 Bonheiden
Tel: 015/511313
Bonheiden@nvgoris.be
Ondernemingsnr 0412.785.181
Fsma 42575 A-B

Kantoor Duffel

Zakenkantoor Goris NV
Hoogstraat 380
2570 Duffel
Tel: 015/307560
Duffel@nvgoris.be
Ondernemingsnr: 0435.458.140
FSMA 28496 A-B

Kantoor Mechelen

Cloetens BVBA
Hoogstraat 32
2800 Mechelen
Tel: 015/42.38.15
Mechelen@nvgoris.be
Ondernemingsnr: 0453.537.752
FSMA 22842 A-B 

bzb logo 2015