Ons Gamma

  • Actualiteit

Phishing, wees steeds op je hoede

Je zal er ongetwijfeld al van gehoord hebben of mee te maken gehad hebben. Er wordt gevraagd om geld te storten omdat één van jouw vrienden in een ver land zou vast zitten, de bank die plots per mail allerhande vragen begint te stellen of een postorderbedrijf dat je vraagt om de kosten voor een pakje dat je niet eens besteld hebt, te storten. Iedereen kent het wel en toch worden nog steeds mensen in de val gelokt door deze criminelen die steeds professioneler te werk gaan. Wees ze te slim af.

Via valse mails proberen fraudeurs jouw vertrouwelijke gegevens los te krijgen. Deze mails lijken vaak echt, maar dat zijn ze niet! Geef deze cybercriminelen geen kans:

       1. Check allereerst het e-mailadres van de afzender: Klik op de naam van de afzender om het mailadres te tonen. Adressen die eindigen op @crelan.be zijn oké. In geval van de minste twijfel, bel ons.

       2. Vraagt de afzender je om een dringende actie, waarbij je op een link moet klikken? Niet doen! Dit zal Crelan je nooit per mail vragen. Crelan vraagt nooit om jouw digipass te updaten. Crelan vraagt nooit om persoonlijke codes door te geven of te wijzigen. Crelan vraagt nooit om door te klikken naar de berichten in my Crelan.

       3. Controleer wanneer de mail werd verzonden: Oplichters zijn vaak actief na kantooruren en in het weekend.

Heb je een verdachte mail ontvangen, meldt het Crelan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en laat het ons zeker weten. Verwijder de e-mail onmiddellijk.

Per ongeluk toch geklikt en slachtoffer van fraude geworden: contacteer Card Stop om jouw kaarten te blokkeren. 

Wij helpen je steeds met raad en daad maar let zelf goed op. Als je zou ingaan om een phishingmail, een sms, een telefoontje, Whatsapp-bericht,... en een geheime code zou doorgeven, zal Crelan het verlies dat je hierdoor oploopt niet kunnen compenseren. Zoals je de sleutel van jouw huis niet afgeeft aan mensen die je niet kent, mag je de sleutel tot jouw rekeningen ook aan niemand afgeven.

(bron: Crelan)

Quick Acces

Crelan  bank

Crelan
bank

Klanten-  zone

Klanten-
zone

Advies  Online

Advies
Online

Bibliotheek  Documenten

Bibliotheek
Documenten

Nuttige  Links

Nuttige
Links

Cyber-  contract

Cyber-
contract

Actualiteit

Vanaf 1 oktober 2020 moet je in de file een reddingsstrook vrijlaten 29/09/2020 - Ben je vaak op de baan, professioneel of privé, hou er dan rekening mee dat op 1 oktober 2020 het verplicht wordt van een reddingsstrook vrij te laten. Het wordt een flinke aanpassing omdat je zodra je in een file belandt altijd en preventief een vrije ruimte of reddingsstrook moet openlaten voor de hulpdiensten. Hoe moet dat? En wat mag wel en niet? Lees het vervolg ...
Maandelijks beleggen met 25 euro? Dat kan! 29/09/2020 - Jaja, dat kan zeker. Via maandelijkse stortingen kan je jouw instap spreiden in de tijd zodat het om kleinere bijdragen gaat. Of je nu veel of weinig geld belegt, spreiden is vaak de beste beleggingsstrategie. Waarom? Dit leggen we graag voor je uit. Lees het vervolg ...
Phishing, wees steeds op je hoede 29/09/2020 - Je zal er ongetwijfeld al van gehoord hebben of mee te maken gehad hebben. Er wordt gevraagd om geld te storten omdat één van jouw vrienden in een ver land zou vast zitten, de bank die plots per mail allerhande vragen begint te stellen of een postorderbedrijf dat je vraagt om de kosten voor een pakje dat je niet eens besteld hebt, te storten. Iedereen kent het wel en toch worden nog steeds mensen in de val gelokt door deze criminelen die steeds professioneler te werk gaan. Wees ze te slim af. Lees het vervolg ...

Kantoor Bonheiden

Zakenkantoor Goris en Zoon NV
Muizensteenweg 6
2820 Bonheiden
Tel: 015/511313
Bonheiden@nvgoris.be
Ondernemingsnr 0412.785.181
Fsma 42575 A-B

Kantoor Duffel

Zakenkantoor Goris NV
Hoogstraat 380
2570 Duffel
Tel: 015/307560
Duffel@nvgoris.be
Ondernemingsnr: 0435.458.140
FSMA 28496 A-B

Kantoor Mechelen

Cloetens BVBA
Hoogstraat 32
2800 Mechelen
Tel: 015/42.38.15
Mechelen@nvgoris.be
Ondernemingsnr: 0453.537.752
FSMA 22842 A-B 

bzb logo 2015