Ons Gamma

  Phishing, wees steeds op je hoede

  Je zal er ongetwijfeld al van gehoord hebben of mee te maken gehad hebben. Er wordt gevraagd om geld te storten omdat één van jouw vrienden in een ver land zou vast zitten, de bank die plots per mail allerhande vragen begint te stellen of een postorderbedrijf dat je vraagt om de kosten voor een pakje dat je niet eens besteld hebt, te storten. Iedereen kent het wel en toch worden nog steeds mensen in de val gelokt door deze criminelen die steeds professioneler te werk gaan. Wees ze te slim af.

  Via valse mails proberen fraudeurs jouw vertrouwelijke gegevens los te krijgen. Deze mails lijken vaak echt, maar dat zijn ze niet! Geef deze cybercriminelen geen kans:

         1. Check allereerst het e-mailadres van de afzender: Klik op de naam van de afzender om het mailadres te tonen. Adressen die eindigen op @crelan.be zijn oké. In geval van de minste twijfel, bel ons.

         2. Vraagt de afzender je om een dringende actie, waarbij je op een link moet klikken? Niet doen! Dit zal Crelan je nooit per mail vragen. Crelan vraagt nooit om jouw digipass te updaten. Crelan vraagt nooit om persoonlijke codes door te geven of te wijzigen. Crelan vraagt nooit om door te klikken naar de berichten in my Crelan.

         3. Controleer wanneer de mail werd verzonden: Oplichters zijn vaak actief na kantooruren en in het weekend.

  Heb je een verdachte mail ontvangen, meldt het Crelan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en laat het ons zeker weten. Verwijder de e-mail onmiddellijk.

  Per ongeluk toch geklikt en slachtoffer van fraude geworden: contacteer Card Stop om jouw kaarten te blokkeren. 

  Wij helpen je steeds met raad en daad maar let zelf goed op. Als je zou ingaan om een phishingmail, een sms, een telefoontje, Whatsapp-bericht,... en een geheime code zou doorgeven, zal Crelan het verlies dat je hierdoor oploopt niet kunnen compenseren. Zoals je de sleutel van jouw huis niet afgeeft aan mensen die je niet kent, mag je de sleutel tot jouw rekeningen ook aan niemand afgeven.

  (bron: Crelan)

  Quick Acces

  Crelan bank

  Crelan
  bank

  Klanten- zone

  Klanten-
  zone

  Advies Online

  Advies
  Online

  Bibliotheek Documenten

  Bibliotheek
  Documenten

  Nuttige Links

  Nuttige
  Links

  Cyber- contract

  Cyber-
  contract

  Skard

  Skard

  Actualiteit

  Lenen voor jouw woning? Bij ons zit je op het juiste adres! 24/12/2020 - Of je nu vastgoed aankoopt om er zelf in te wonen, jouw firma in onder te brengen of te verhuren, het is en blijft een zeer goede en betrouwbare investering. Voor elk project biedt Crelan een lening aan met verschillende tarieven en mogelijkheden. Ontdek wat de meest gepaste kredietvorm is voor uw project. Lees het vervolg ...
  Plastic rijbewijs 10 jaar geleden gekregen? Controleer zelf de vervaldatum 24/12/2020 - Heb je 10 jaar geleden een plastic rijbewijs gekregen? Controleer zelf op tijd of het moet vernieuwd worden. Een plastic rijbewijs is 10 jaar geldig en je krijgt geen herinnering wanneer het vervallen is. Controleer het dus zelf want het kan verregaande gevolgen hebben. Lees het vervolg ...
  "Thuis" is fictie, een woningbrand helaas niet 24/12/2020 - Velen onder ons kijken dagelijks naar "Thuis", anderen zullen via de verschillende media wel vernomen hebben dat het huis van Frank en Simonneke afgebrand is. Er waren geen rookmelders aanwezig en tot overmaat van ramp was er geen geldige brandpolis. Hoewel het fictie is, komen woningbranden helaas steeds meer voor door een overdaad aan oplaadbare elektrische toestellen. En bovendien toont de soap aan dat preventie en bescherming zo belangrijk zijn. Lees het vervolg ...

  Kantoor Bonheiden

  Zakenkantoor Goris en Zoon NV
  Muizensteenweg 6
  2820 Bonheiden
  Tel: 015/511313
  Bonheiden@nvgoris.be
  Ondernemingsnr 0412.785.181
  Fsma 42575 A-B

  Kantoor Duffel

  Zakenkantoor Goris NV
  Hoogstraat 380
  2570 Duffel
  Tel: 015/307560
  Duffel@nvgoris.be
  Ondernemingsnr: 0435.458.140
  FSMA 28496 A-B

  Kantoor Mechelen

  Cloetens BVBA
  Hoogstraat 32
  2800 Mechelen
  Tel: 015/42.38.15
  Mechelen@nvgoris.be
  Ondernemingsnr: 0453.537.752
  FSMA 22842 A-B   

  bzb logo 2015