Ons Gamma

  • Actualiteit

Plastic rijbewijs 10 jaar geleden gekregen? Controleer zelf de vervaldatum

Heb je 10 jaar geleden een plastic rijbewijs gekregen? Controleer zelf op tijd of het moet vernieuwd worden. Een plastic rijbewijs is 10 jaar geldig en je krijgt geen herinnering wanneer het vervallen is. Controleer het dus zelf want het kan verregaande gevolgen hebben.

Sinds 7 juli 2010 worden de Europese rijbewijzen in ons land uitgereikt. Dit wil dus zeggen dat de eerste al vervallen zijn en de overheid stuurt geen uitnodiging om deze te vernieuwen. Je dient als burger zelf het initiatief te nemen om een nieuwe aan te vragen.

Zoals wel vaker in ons land dient deze problematiek bekeken te worden vanuit wie er voor welke zaken bevoegd is. De federale overheid, verantwoordelijk voor het uitreiken van de rijbewijzen, stelt dat een rijbewijs, in tegenstelling tot een identiteitskaart, niet verplicht is en dat het daarom niet nodig is om de burgers te verwittigen.

De Vlaamse steden en gemeenten willen de burgers wel aanschrijven maar zij hebben hiervoor gegevens nodig die door de federale overheid bewaard worden. Kortom, hou het zelf in de gaten want bij problemen of boete zal je als burger sowieso de rekening gepresenteerd krijgen.

Heb je nog een papieren rijbewijs, dit blijft perfect en onbeperkt geldig. En bovendien is de foto op het paperen rijbewijs vaak nog een leuke herinnering aan vroeger.

Bij eventuele vragen rond dit thema, neem gewoon contact op met ons.

 

 

Quick Acces

Crelan  bank

Crelan
bank

Klanten-  zone

Klanten-
zone

Advies  Online

Advies
Online

Bibliotheek  Documenten

Bibliotheek
Documenten

Nuttige  Links

Nuttige
Links

Cyber-  contract

Cyber-
contract

Actualiteit

Lenen voor jouw woning? Bij ons zit je op het juiste adres! 24/12/2020 - Of je nu vastgoed aankoopt om er zelf in te wonen, jouw firma in onder te brengen of te verhuren, het is en blijft een zeer goede en betrouwbare investering. Voor elk project biedt Crelan een lening aan met verschillende tarieven en mogelijkheden. Ontdek wat de meest gepaste kredietvorm is voor uw project. Lees het vervolg ...
Plastic rijbewijs 10 jaar geleden gekregen? Controleer zelf de vervaldatum 24/12/2020 - Heb je 10 jaar geleden een plastic rijbewijs gekregen? Controleer zelf op tijd of het moet vernieuwd worden. Een plastic rijbewijs is 10 jaar geldig en je krijgt geen herinnering wanneer het vervallen is. Controleer het dus zelf want het kan verregaande gevolgen hebben. Lees het vervolg ...
"Thuis" is fictie, een woningbrand helaas niet 24/12/2020 - Velen onder ons kijken dagelijks naar "Thuis", anderen zullen via de verschillende media wel vernomen hebben dat het huis van Frank en Simonneke afgebrand is. Er waren geen rookmelders aanwezig en tot overmaat van ramp was er geen geldige brandpolis. Hoewel het fictie is, komen woningbranden helaas steeds meer voor door een overdaad aan oplaadbare elektrische toestellen. En bovendien toont de soap aan dat preventie en bescherming zo belangrijk zijn. Lees het vervolg ...

Kantoor Bonheiden

Zakenkantoor Goris en Zoon NV
Muizensteenweg 6
2820 Bonheiden
Tel: 015/511313
Bonheiden@nvgoris.be
Ondernemingsnr 0412.785.181
Fsma 42575 A-B

Kantoor Duffel

Zakenkantoor Goris NV
Hoogstraat 380
2570 Duffel
Tel: 015/307560
Duffel@nvgoris.be
Ondernemingsnr: 0435.458.140
FSMA 28496 A-B

Kantoor Mechelen

Cloetens BVBA
Hoogstraat 32
2800 Mechelen
Tel: 015/42.38.15
Mechelen@nvgoris.be
Ondernemingsnr: 0453.537.752
FSMA 22842 A-B 

bzb logo 2015