Professionele
Verzekeringen
Als ondernemer wil je je bedrijf optimaal beschermen tegen risico’s, zodat jij je kunt richten op wat echt telt: het runnen van je onderneming. Wij bieden een uitgebreid pakket aan verzekeringen speciaal voor bedrijven. Met onze op maat gemaakte oplossingen zorgen we ervoor dat je onderneming goed verzekerd is tegen schade, verlies en andere onvoorziene omstandigheden. We staan klaar om je te adviseren en samen de beste oplossingen voor jouw bedrijf te vinden.
Een brandpolis voor je bedrijf zorgt in vele gevallen voor dekking en schadevergoeding bij brand, rookschade of een ontploffing in de fabriek. Een waterschadeverzekering vergoedt je voor schade door lekkages en breuken in leidingen. Daarnaast kan je je indekken tegen natuur- en technologische rampen en kan je je kantoor- en informaticamateriaal beschermen met een polis die de waarde van je apparatuur of meubilair dekt tegen schade of diefstal.
Een machinebreukverzekering dekt de reparatiekosten van een beschadigde machine of zelfs de aanschaf van een nieuwe machine wanneer onvoorziene schade ontstaan is.
Om zich te beschermen tegen diefstal, schade, enz. op het ogenblik van het vervoer van koopwaar (door jezelf of een transporteur) is het mogelijk een “transportverzekering” af te sluiten. De goederentransportverzekering dekt schade aan koopwaar die door de verzekeringnemer zelf vervoerd werd. De vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering dekt de verzekeringnemer tegen schade waar zijn aansprakelijkheid betrokken is tijdens het goederenvervoer voor een klant.
Een burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering dekt je aansprakelijkheid tegenover derden en een omniumverzekering beschermt je voertuig tegen schade. Met een wagenparkverzekering verzeker je meerdere bedrijfsvoertuigen in één polis, wat vaak eenvoudiger en voordeliger is dan elk voertuig apart te verzekeren.
Zelfstandigen en kmo’s kunnen zich moeiteloos tegen een hele reeks onvoorziene gebeurtenissen en gerechtsproblemen beschermen. Diverse domeinen worden gedekt: civiele procedures, strafrechterlijke verdediging, insolvabiliteit van derden, administratief recht, fiscaal recht… Zonder rekening te houden met eventuele conflicten met leveranciers of ontevreden klanten, een ontslagen werknemer en andere mogelijke situaties.
De verzekering burgerlijke aansprakelijkheid uitbating en na levering zal jouw onderneming dekken in alle situaties waarin die de oorzaak vormt van nadeel of schade bij uw klanten, leveranciers, partners of zelfs gewoon bij derden.
De tussenkomst van de mutualiteit na een ongeval is vaak niet voldoende om alle financiële gevolgen te dekken, vooral voor zelfstandigen. Een persoonlijke ongevallenverzekering biedt daarom 24/7 dekking voor zowel zakelijke als privé-activiteiten, met een vergoeding bij invaliditeit, overlijden, of tijdelijke werkongeschiktheid.
Met een zakelijke cyberverzekering kun je de financiële gevolgen van cybercriminaliteit afdekken: aansprakelijkheid voor schade bij anderen door cybercriminaliteit, eigen schade zoals imagoschade of kosten van wedersamenstelling van gestolen data en zelfs omzetverlies en bedrijfsstilstand.
Een werkongeval is het ongeval van een werknemer tijdens of tengevolge van de uitvoering van zijn werkcontract. Het kan plaatsvinden op de werkplek zelf of op weg ernaartoe. Elke werkgever moet zijn personeel verplicht verzekeren. De verzekering betaalt de kosten terug en kan een schadeloosstelling toekennen wanneer er sprake is van werkongeschiktheid.
De groepsverzekering kan vergeleken worden met een uitgesteld salaris bij de pensioenleeftijd dat wordt belast aan een voorkeurtarief. Het kan een interessant alternatief zijn voor een loonsverhoging want die brengt belastingen en sociale bijdragen met zich mee. Het is ook een goede manier om de loyaliteit van werknemers te vergroten.
Een hospitalisatieverzekering biedt werknemers dekking bij ziekenhuisopnames en medische kosten, waardoor ze beter beschermd zijn bij ziekte of ongeval. Het is een extra voordeel dat helpt om personeel tevreden en gezond te houden.
Wanneer je te kampen hebt met inkomensverlies naar aanleiding van arbeidsongeschiktheid, zorgt de verzekering ‘gewaarborgd inkomen’ voor de uitbetaling van een rente. Deze wordt dan op bepaalde tijdstippen (bv. maandelijks) gestort gedurende een contractueel bepaalde periode.
Zelfstandigen in hoofd- en bijberoep, meewerkende echtgenoten en zelfstandige helpers kunnen een Vrij Aanvullend Pensioen voor Zelfstandigen afsluiten, meer bekend onder de afkorting VAPZ. Net als met pensioensparen, bestaan er maximale toegestane bedragen om van de fiscale aftrekbaarheid te kunnen genieten. Deze bedragen worden elk jaar herzien.
Als zelfstandige in een vennootschap kan je via een Individuele Pensioentoezegging (IPT) een aanvullend pensioen opbouwen, waarbij de premies aftrekbaar zijn als beroepskost. Je kan het bedrag flexibel aanpassen volgens de 80%-regel en zelfs gebruikmaken van een backservice om extra stortingen te doen binnen je fiscale ruimte.
Dankzij de POZ kunt u als zelfstandig natuurlijk persoon uw (boven)wettelijk pensioen aanvullen binnen de tweede pijler. U geniet 30% belastingvermindering in de personenbelasting, als u voldoet aan bepaalde voorwaarden. Uw POZ is bovendien combineerbaar met uw eventuele VAPZ.
Maak gerust een afspraak voor een verkennend gesprek, en ontdek hoe wij jou met onze kennis en ervaring kunnen ondersteunen!