Ons Gamma

 • Actualiteit

Tips voor veilig autoreizen in tijden van corona

Heb je genoeg van jouw kot en snak je naar een fijne autoreis? De versoepelingen willen natuurlijk niet zeggen dat het leven weer hetzelfde is als een half jaar geleden. In de meeste landen gelden nog altijd een heleboel maatregelen. Wij geven hier de belangrijkste regels voor Nederland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Spanje. Neem even de tijd om dit lezen zodat je er, in deze uitzonderlijke tijden, een fijne en veilige vakantie van maakt. 

 

 • Nederland: Er wordt aangeraden om drukke plaatsen te mijden. Mondmaskers zijn verplicht op het openbaar vervoer, behalve voor kinderen jonger van 13 jaar. Hou ook overal 1,5 meter afstand. Restaurants, hotels, pretparken en dierentuinen zijn open. Musea kunnen bezocht worden mits reservatie. De campings openen op 1 juli. Boete bij overtreding van de richtlijnen: 390,00 euro. Wat moet er verplicht in auto: gevarendriehoek.
 • Frankrijk: Hier is 1 meter afstand bewaren de regel. In openbare ruimtes mag je met maximaal 10 personen samenkomen. Mondmaskers zijn verplicht op openbaar vervoer. Hotels, restaurants, pretparken, musea en stranden zijn open. Let wel: de plaatselijke overheden kunnen zelf strengere maatregelen nemen als de lokale gezondheidssituatie hierom vraagt. Boete bij overtreding van de richtlijnen: tot 3750,00 euro. Wat moet er verplicht in auto: gevarendriehoek, veiligheidsvest, alcoholtester en ecovignet voor bepaalde steden.
 • Duitsland: De lockdown is nog niet in alle deelstaten opgeheven, opletten dus! Mondmaskers zijn verplicht op het openbaar vervoer en in winkels. 1,5 meter afstand is de regel. Hoewel restaurants en hotels open zijn, gelden er wel strenge beperkingen. Pretparken zijn open onder voorwaarden en musea nog gesloten. Voor campings hangen de maatregelen van de deelstaat af. Boete bij overtreding van de richtlijnen: 10,00 euro tot 10.000,00 euro. Wat moet er verplicht in auto: gevarendriehoek, veiligheidsvest, EHBO-set en vignet/milieusticker voor bepaalde steden.
 • Luxemburg: De te respecteren afstand is hier 2 meter en mondmaskers zijn verplicht op het openbaar vervoer. Verder is alles er gewoon open. Boete bij overtreding van de richtlijnen: 145,00 euro. Wat moet er verplicht in auto: gevarendriehoek en veiligheidsvest.
 • Spanje: Elke regio bepaalt zelf welke regels er van toepassing zijn. In gans Spanje is het verplicht een mondmasker te dragen op het openbaar vervoer en wanneer je geen 1,5 meter afstand kan bewaren. Er wordt aangeraden een mondmasker te dragen in supermarkten. Hotels, restaurants, pretparken, musea, stranden, concertzalen en theaters zijn open maar met beperkingen. Boete bij overtreding van de richtlijnen: 600,00 euro tot 10.400,00 euro. Wat moet er verplicht in auto: gevarendriehoek, veiligheidsvest, reservewiel of bandenreparatieset en vignet/milieusticker voor bepaalde steden. (bron: Carglass 29/06/2020)

Omdat alles zo snel kan veranderen, kunnen wij je sterk aanraden om de actualiteit op de voet te volgen. Bij vragen of problemen, staan wij steeds ter beschikking. GOEDE REIS!

Quick Acces

Crelan bank

Crelan
bank

Klanten- zone

Klanten-
zone

Advies Online

Advies
Online

Bibliotheek Documenten

Bibliotheek
Documenten

Nuttige Links

Nuttige
Links

Cyber- contract

Cyber-
contract

Actualiteit

Tips voor veilig autoreizen in tijden van corona 29/06/2020 - Heb je genoeg van jouw kot en snak je naar een fijne autoreis? De versoepelingen willen natuurlijk niet zeggen dat het leven weer hetzelfde is als een half jaar geleden. In de meeste landen gelden nog altijd een heleboel maatregelen. Wij geven hier de belangrijkste regels voor Nederland, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg en Spanje. Neem even de tijd om dit lezen zodat je er, in deze uitzonderlijke tijden, een fijne en veilige vakantie van maakt.  Lees het vervolg ...
Corona-maatregelen door verzekeraars ten behoeve van haar klanten 26/06/2020 - In België hebben we het eindelijk onder controle maar het virus is niet weg. Wij hopen dat jij en jouw familie in goede gezondheid gebleven zijn. Je kan er ook op een andere manier mee geconfronteerd geweest zijn, te denken aan technische en/of economische werkloosheid, bepaalde zaken die vertraging hebben opgelopen of uitgesteld zijn,.... Kortom, iedereen heeft ermee te maken gehad. Dit is de verzekeraars niet ontgaan en zij hebben een aantal zaken gedaan voor hun klanten. Lees het vervolg ...
Corona dwarsboomt jouw reis, kan je iets terugeisen? 26/06/2020 - Wie gedacht had om dit voorjaar even de batterijen op te laden vóór de spurt naar de zomervakantie, zag zijn/haar plannen in het water vallen. Nu staat de zomervakantie voor de deur en zijn de maatregelen omtrent reizen enorm versoepeld. Toch blijft het opletten geblazen. Wat als er alsnog een negatief reisadvies komt of je wil annuleren om besmetting te voorkomen, wij proberen één en ander voor jou op een rij te zetten. Lees het vervolg ...

Kantoor Bonheiden

Zakenkantoor Goris en Zoon NV
Muizensteenweg 6
2820 Bonheiden
Tel: 015/511313
Bonheiden@nvgoris.be
Ondernemingsnr 0412.785.181
Fsma 42575 A-B

Kantoor Duffel

Zakenkantoor Goris NV
Hoogstraat 380
2570 Duffel
Tel: 015/307560
Duffel@nvgoris.be
Ondernemingsnr: 0435.458.140
FSMA 28496 A-B

Kantoor Mechelen

Cloetens BVBA
Hoogstraat 32
2800 Mechelen
Tel: 015/42.38.15
Mechelen@nvgoris.be
Ondernemingsnr: 0453.537.752
FSMA 22842 A-B 

bzb logo 2015