Bedrijfsvoertuigen

Auto’s, bestelwagens, vrachtwagens, … België is een van de landen met het hoogste aantal bedrijfswagens en vertegenwoordigt dan ook de tweede post van de algemene kosten voor de bedrijven. Het zijn onmisbare werkinstrumenten die de juiste bescherming verdienen. Gezamelijk of afzonderlijk.

Verzekerbare risico's

Burgerlijke aansprakelijkheid

De elementen die uw aansprakelijkheid tegenover derden beïnvloeden kunnen variëren naargelang uw beroepsactiviteit. Het is bijvoorbeeld goed om te weten wie het voertuig bestuurt, in welke omstandigheden, wat voor goederen worden vervoerd, of het voertuig ook wordt gebruikt om passagiers te vervoeren, enz. 

Omnium

Deze verzekering dekt uw investering. U kunt het voertuig beschermen met een volledige omniumverzekering (inclusief materiële schade) of een “mini-omnium” die verzekert tegen brand, diefstal, schade door natuurelementen en glasbreuk. Hierbij wordt rekening gehouden met de waarde van het voertuig. 

Het verzekeren van de chauffeur en de passagiers

Moet u een bestuurdersverzekering afsluiten? Moet u regelmatige of occasionele passagiers dekken? Kan de autoverzekering worden gecombineerd met een arbeidsongevallenverzekering? Al deze vragen verdienen het om te worden onderzocht. 

Wagenparkverzekering

Deze heeft dezelfde kenmerken als een traditionele autoverzekering, maar in plaats van elk voertuig afzonderlijk te verzekeren, groepeert ze de premie voor uw volledige wagenpark. U hebt de keuze om uw wagenpark te verzekeren in BA, volledige omnium of mini-omnium. 

  • Voordelen:u betaalt niet alleen slechts één premie voor alle voertuigen, doorgaans is ze ook nog eens voordeliger. Het beheer van uw verzekeringspolissen is eenvoudiger en de bonus-malus wordt opgesteld in functie van het globale wagenpark en niet langer per voertuig of per individu.
  • Nadelen:als uw wagenpark betrokken is bij te veel schadegevallen, kan de premie snel stijgen en kunnen sommige maatschappijen u zelfs niet meer willen verzekeren. Het is dus beter om de rijvaardigheid van uw personeel te controleren en ze, indien nodig, een opleiding te laten volgen.
  • Tip: het is mogelijk om de privévoertuigen van de eigenaars van het bedrijf onder te brengen in het wagenpark van het bedrijf. Dit is een goede manier om te profiteren van de voordelige tarieven van de wagenparkverzekering. 

Wilt u meer informatie over bedrijfsvoertuigenverzekeringen? Contacteer ons

 

Kantoor Bonheiden

Muizensteenweg 6
2820 Bonheiden
Tel: 015 51 13 13
Bonheiden@nvgoris.be

Kantoor Duffel

Hoogstraat 380
2570 Duffel
Tel: 015 30 75 60
Duffel@nvgoris.be

Kantoor Mechelen

Hoogstraat 32
2800 Mechelen
Tel: 015 42 38 15
Mechelen@nvgoris.be

Kantoor Kontich

Kon. Astridlaan 74
2550 Kontich 
Tel 03 458 30 37 
Kontich@nvgoris.be 

Kantoor Edegem

Hovestraat 32
2650 Edegem
Tel: 03 457 38 50
Edegem@nvgoris.be

Groep Goris Bank, ondernemingsnummer 0435.458.140, FSMA 28496 B
Groep Goris Verzekeringen, ondernemingsnummer 0412.785.181, FSMA 42575 A
 
  facebook  linkedin instagram